top of page
Vyhledat
  • Obrázek autoraMarkéta Adamíková

Mýtus o koučování č.3: Na koučování jen s problémem

Už mnohokrát jsem slyšela, že koučování je vhodné jen pro ty, co mají nějaký problém. A právě rozlousknutí tvrdého oříšku, do kterého se nemůžeme dostat, překonání překážek, které se nám staví do cesty, nebo vytváření si vlastního řešení, které nám bude dlouhodobě fungovat, je jedním z mnoha rozuzlení, které můžeme během koučování objevit.


Potenciál koučování však sahá mnohem dál – od objevování našich silných stránek, talentů a vášní, přes nalezení pevné půdy pod nohami, když si nejsme něčím úplně jistí, až po vytváření dlouhodobé vize a plánů pro naši budoucnost. Někdy klienti dokonce přichází na koučování úplně bez jakéhokoliv tématu, jen s pocitem, že jim něco chybí, že si možná nejsou úplně jistí, co opravdu chtějí, nebo když se pouští do něčeho nového a chtějí si nastavit priority. Často je objevování toho, co si opravdu přejeme a jakým směrem se chceme vydat, považováno za projev slabosti. Chce to však velkou dávku odvahy, upřímnosti a vnitřní motivace, a někdy i správného partnera v podobě certifikovaného a zkušeného kouče, abychom mohli dlouhodobě, smysluplně a efektivně pracovat na sobě a na své budoucnosti.





Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Certifikační systém ICF v kostce

Vytvořila jsem pro vás přehlednou prezentaci, která poskytuje základní informace o certifikačním systému International Coaching Federation (ICF), jako jsou: - Podmínky pro získání certifikace ICF - As

Post: Blog2_Post
bottom of page